Тяло, Дъх, Съзнание

45.00 лв.

Антология по соматика
Събрани статии в областта на семейните системи, психологията на Слефа, модела Бодинамик за Соматинчна Психология на Развитието, шокова травма и дихателни интервенции.

Иън Макнотън е доктор по хуманни науки и лицензиран клиничен психолог във Ванкувър, Британска Колумбия, Канада. Той има частна практика и работи с клиенти, семейства и организации. Понастоящем е част от преподавателския състав на Института по Бодинамик (Канада) и Обучителната асоциация за фамилна терапия „Пасифик Коуст“.

Бил е консултант към редица организации в полето на дизайна и организационното обучение.
Бил е президент на Асоциацията на клиничните психолози в Британска Колумбия, както и на Обучителната асоциация за фамилна терапия „Пасифик Коуст“. Иън е преподавал и в катедрите по бизнес на Университета на Британска Колумбия, Университета „Саймън Фрейзър“, Лангара Колидж и Техническия институт на Британска Колумбия.

"Нашето себеусещане се корени в историята на личното ни развитие, как сме се справяли ние самите в семейството, в училище, в обществото. На тази база се формират характеровите модели в нас — нашите защити; най-добрите ни приятели пред лицето на големи предизвикателства; начините за справяне, които използваме, когато всичко друго ни предава. Да успеем да оценим тези ограничения като най-доброто, на което сме били способни при дадените обстоятелства, и със съчувствие в сърцето да приемем и усвоим други варианти – ето това е тематичният фокус в клиничната работа на представените в тази книга автори." Иън Макнотън

Категория: